October 22, 2013

active child: rapor ep


Svi se sećamo 2011. godine. Ono kada smo čuli Midnight City, nove albume Bon Iver-a i Fleet Foxes-a i debitantsko izdanje What Did You Expect from The Vaccines. Takođe se sećamo izuzetnog Pat Grossi-ja i albuma You Are All I See koji je dom jedne od pesama te godine, Hanging On. Čekali smo novitete, čekali, nešto čuli i konačno dočekali u vidu ACTIVE CHILD EP-ja Rapor

Instrumentalni uvod She Cut Me nas odmah baca u vatru potencijalno podmlađenim zvukom koji nismo čuli na debi albumu. Maestralan u svoja 2 minuta i 16 sekundi, ipak je samo pogrešna naznaka da nas očekuju iznenađenja veća od gostujućih izvođača. Što ne znači da je ostatak EP-ja loš, već samo blaže neuzbudljiv. 



Prvi od gostiju je Mikky Ekko, poznat narodu po duetu sa Rijanom. Interesantna kolaboracija Subtle pažljivo sledi Active Child retro pristup romantizmu kroz elektronske pejzaže i skoro Justin Timberlake kombinaciju dvojnog falseta. Ne preterano velika avantura sa ambicioznim, ali previše sigurnim potezima. 

Feeling Is Gone je prelepo pop ostvarenje kojem fali samo signature move - harfa po kojoj se prethodni album izdvojio od žanrovski sličnih naleta od pre par godina. 

Ne znam za vas, ali meni je Ellie Goulding umalo upropastila Hanging On sa onom njenom obradom u koju je još ubacila onog hip hop idiota još idiotskijeg naziva (Tinie Tempah). Ali njeno gostovanje na Silhouette je skoro pa prirodno, simbiotičko. 

Prateći Calling In The Name of Love, EP zatvara numera poznata već par meseci, Evening Ceremony. Povratak harfi, How To Dress Well bratski prizvuk i sneni vokali neodoljivo podsećaju na You Are All I See eru i zatvaraju drugi deo njenog poglavlja. 

Pat, hvala ti na ovogodišnjem materijalu, nadamo se skorom LP-ju, novim pesmama i evoluciji u smeru She Cut Me. I da, ako će te kolaboracije tipa Mikky Ekko dovesti do eksperimentisanja sa Justin Timberlake-om, samo nastavi punim jedrima pop senzibiliteta napred.

7.4

active child @last.fm
rapor ep @metacritic

No comments:

Post a Comment