April 10, 2013

previously on: march part one


Ako je suditi po minulim mesecima tekuće godina, 2013 je magični muzički broj. Ukoliko svaki naredni kvartal bude doneo po jedan album koji je u rangu sa onima objavljenim u periodu januar - mart, u decembru ću morati da nekako napravim Sofijin izbor. Iako nam je proleće izgleda nesuđeno, par albuma ga je već najavilo. 

Druga edicija Previously on podseća na sjajna ostvarenja marta i onoga što je našlo put do mojih slušalica.

Bastille / Bad Blood (7.7)
Perfektan pop album već priznate nove pop nade. Frankmusik za malo starije i malo inteligentije, Dan Smith sa svojim bendom stvara epske priče o devojci iz komšiluka, ali i uništenju Pompeje i Ikarovom letačkom podvigu. Iako za nijansu previše "gej", Pompeii i Icarus obiluju avanturom i stvaraju protivtežu emotivnim i "običnim" Bad Blood  i Overjoyed koje na svoj način pripovedaju o velikim i važnim životnim trenucima. A ako ove četiri pesme nisu dovoljne da učine prvi Bastille album interesantnim, Things We Lost in the Fire je pravi pandan Florence + The Machine hitovima uz reggae vibe.

I ne zaboravimo akcenat.


Woodkid / The Golden Age (7.6)
Dugo očekivani prvenac izvođača prostog narodskog imena Yoann Lemoine nije razočarao. Uz uvek kvalitetne spotove i bajkovito epski (ponovo taj pridev) koncept, ovo je album koji odiše originalnošću koju smo mogli samo da naslutimo kada smo 2011. godine čuli Iron

Preslušati: I Love You, Run Boy Run, Iron



Kavinsky / OutRun (7.0)
Uz već kultnu Nightcall, Francuzi udaraju ponovo u vidu prvog Kavinsky albuma OutRun. Zvuči retro, zvuči noćno, zvuči onako kako smo i mislili da će zvučati. Ali to nije loša stvar pa čak iako se s vremena na vreme prevarite da ste u SEGA igrici bežeći od T-1000. Izlizano bi bilo ponovo koristiti reči "epski", "priča" i "avantura".

Preslušati: Nightcall, ProtoVision, Suburbia, Rampage, Deadcruiser

!!! / Slyd.mp3
Kao najavu obećavajućeg elektro ostvaranja Thr!!!ler, !!! nam donose Slyd, zavodljivu i plesnu pripremu za leto!




Kraj prvog Previously on March teksta, druga, skoro podjednako dobra kolekcija sledi za par dana. Ne menjajte kanal, niste na Pinku.

No comments:

Post a Comment