May 20, 2013

previously on: april


Daft Punk / Get Lucky (feat. Pharrell Williams).mp3
U narodu poznat kao mesec kada su Daft Punk izdali Somebody That I Used... ne ne Get Lucky, moja greška. Mešam povremeno te pesme koje dostignu nivo popularnosti da zasluže mesto na timeline-u ovih što religiozno gledaju Farmu

Šalu na stranu, Daft Punk su najavili album odličnim pop singlom, šteta što je toliko zarazan da nakon circa 40 slušanja kreće da davi. Komercijalno, pesma je uspela. Muzički takođe. Da li će baš ući u anale muzike? Hajde za sada da predvidimo sjajnu poziciju na godišnjim listama, a o ostalom ćemo kasnije (npr. za 5 godina).

Phoenix / Bankrupt! (6.8)
Nastavljamo sa Francuzima i to uvek omiljenima za leto. Novi album, manje "dečijih" ritmova, više ozbiljnosti, elektro avanturisanja i naznaka psihodeličnih ambicija i naravno dobar album. Igraju se sopstvenim stilom, retro gitarama i orijentalnim notama.


M83 / Oblivion  (6.0)
Zaista nije namerno, ovo je bio dobar mesec za francuski elektro. Zvanično je izašao i iznenađujuće-ne-tako-loš-Tom-Kruz-film Oblivion i soundtrack koji je radio Anthony Gonzales. Oblivion je naslovna numera u kolaboraciji sa Susanne Sundfør (poznata iz Running To The Sea koju je krajem prošle godine uradila sa Röyksopp-om). Možete je čuti i u mom novom mikstejpu Infinity BeyondJunip / Junip (6.7)
I dalje smo u Evropi, u mom omiljenom delu. Šveđani su ponovo na tapetu nakon The Mary Onettes prošlog meseca i sada u malo drugačijem aranžmanu. Bez elektronike, sa melodijama koje smo malo više slušali u vreme Snow Patrol/Doves ere. Nešto kao stripped down verzija Hot Chip-a.

Preslušati: Line of Fire, Your Life Your Call

Daughter / If You Leave (6.7)
Jedan od bendova koje slušam kao "pozadinsku muziku" jer su... dosadnjikavi (oprostite mi ili ne). Par uzbudljivijih pesama od ranije (Youth) u mešavini sa nekim novim rezultuju albumom koji je za nijansu previše devojački njanjav i blag. Ali ako gotivite to, onda je ovo zaista pravi album za vas. Ja ću sačekati narednu zimu da ga malo bolje izvrtim

I da, cover Get Lucky je fuj. Kao da slušam The xx. A to je nepotrebno pod datim okolnostima. Do narednog pisanja, uživajte u novom nostalgičnom mikstejpu inspirisanom mojim tinejdžerskim godinama provedenim u gledanju One Tree Hill-a: We were merely freshmen.