September 10, 2013

arcade fire / reflektor.mp3


2013. godina je upravo dobila najavljeno finale - novi ARCADE FIRE materijal. I to kakav, vrstan, disko materijal. Reflektor (inače prvi singl sa istoimenog duplog albuma koji izlazi 29. oktobra) je nakon nepompezne najave konačno pred nama. I, da li je ispunio očekivanja? 

Malo Hercules & Love Affair, malo The Rapture LCD Soundsystem, a ponajviše Arcade Fire, Reflektor počinje tamo gde je bend donekle stidljivo zagazio sa Sprawl II - sa disko avanturom u prepoznatljivom ruhu. Ovaj put, sedmorka iz Kvebeka pesmu započinje odavanjem počasti prvoj pesmi sa Funeral u skoro nečujnim tragovima. A onda krećemo kroz skoro osmominutnu vožnju preispitivanja i prepoznavanja kroz koju nas vode Win i Régine.

A da, da ne zaboravim, negde u drugom delu pesme ekipici se pridružuje i David Bowie, čisto da se James Murphy ne bi osećao kao usamljeni gost iz produkcije. 

Za singl postoje dva spota: regularni crno beli, i interaktivni koji možete naći na sajtu justareflektor.com


Ukoliko kvalitet Reflektor-a najavljuje kvalitet novog albuma kao što je to The Suburbs uradio 2010. godine, mislim da već možemo da govorimo o albumu godine. Ali o tome za mesec i po dana. 

Za to vreme, evo i mikstejpa koji je inspirisan novom pesmom. Samo mali osvrt na pesme koje su utabale i koje i dalje koračaju ovim "dance punk" žanrovskim putem koji delimično krasi Reflektor

No comments:

Post a Comment