October 07, 2013

previously on: september


Poslastice s kraja leta: CLOUD CONTROL, HAIM, LONDON GRAMMAR, VOLCANO CHOIR, KINGS OF LEON, BENIN CITY

Cloud Control - Dream Cave (8.0)
I onda neočekivano, iz vedra neba, bend za koji sam mislio da će ostati samo "ono što sam slušao kada sam otkrio Tame Impala" snimi jednu od najboljih pesama godine i objavi album koji ima još jednog kandidata za jednu od najboljih pesama godine i ja ostanem u čudu. Cloud Control su australijanci koji uspešno kombinuju folk, psihodelični, indi i klasični rok, a na trenutke pametno evociraju elektro tragove osamdesetih. Scar i Promises su remek dela sa njihovog drugog albuma i nesumnjivo dragulji 2013. godine.

Preslušati: Scar, Promises, Happy Birthday, Dojo Rising, Moonrabbit



HAIM / Days Are Gone (7.8)
BBC Sound of 2013, prvo mesto. Uz AlunaGeorge i CHVRCHES, dominacija ženskih vokala je ove godine uspešno predskazana (fali još i London Grammar da upotpuni ekipu). HAIM su sestrinska retro-pop-rok-folk-Šanaja-Tvejn-kantri-r&b skupina koja zvuči kao nepretenciozna Florence Welch. 

Od prve pesme koju sam čuo (Falling), preko razigrane The Wire, sve do celokupnog doživljaja koju nudi debi album, na HAIM gledam kao na letnji bend koji će i u januaru moći da na zagreje i razmrda. 

Nerevolucionaran album koji zvuči veoma dobro - indi pop i dalje živi. 



Preslušati: Running If You Call My Name, Falling, Don't Save Me, Days Are Gone, The Wire, If I Could Change Your Mind

London Grammar / If You Wait (6.0)
Ako su HAIM nepretenciozna Florence, onda su London Grammar depresivna, pijana Florence u pratnji The xx. Par snažnih numera, zapravo fantastična obrada Nightcall (Kavinsky), moćan glas, ali neinteresantan materijal u celosti. Ukoliko želite apsolutno patetičnu ljubav i volite depresiju i ta sranja, onda je ovo definitivno album za vas. Za mene? Ne baš, ali može da posluži ponekad. 

Preslušati: Nightcall, Strong, Hey Now

Volcano Choir / Repave (7.2)
Justin Vernon se ljuti kada mu date Gremi, Justin Vernon se ljuti kada upoređujete njegov projekat Volcano Choir sa Bon Iver-om. Zato ga ostavite na miru i uživajte u večito zimskim predelima koje ume da stvori, ovaj put sa manje nerazumnih tekstova i depresivnih naricaljki. 

Preslušati: Bygone, Comrade, Almanac

Kings of Leon / Mechanical Bull (6.5)
Kako zvuče novi Kings of Leon? Pa, kao Kings of Leon. Južnjačko melanholični rokerski. I to nije loša stvar. Istina, možda se ponavljaju i evolucija zvuka u njihovom slučaju nije uvek očigledna, ali njihov skoro pop pristup domovinskom roku će se uvek prilično dobro uklapati u jesen ožarenu protutnjalim letom i ogoljenu nadolazećom zimom. 

Preslušati: Wait for Me, Don't Matter, Supersoaker

Benin City - Baby.mp3
Od prošle godine, ali na ovogodišnjem albumu. 



A sada pravac 8tracks, mikstejp saviours of autumn sadrži neke od septembarskih najistaknutijih traka.

No comments:

Post a Comment