June 10, 2011

work drugs: tropic of cancer


Oni se deklarišu kao sedative-wave/smooth-fi bend. Poreklom iz Filadelfije, jedan su od onih letnjih bendova koji su počeli sa eksponiranjem od momenta kada je Washed Out popularizovao chillwave. Ono što njih karakteriše jeste da im je lo-fi fazon prilično ritmičan i više je za slušanje u pokretu. Ne zove se bespotrebno njihova najpoznatija pesma Rad Racer. A sa njom treba početi. 

Zamislite road trip. Živimo u Srbiji i zarad te činjenice neću spominjati plažu, samo proleće i leto. Možda sumrak. Iskreno mislim da ne treba ići dalje od mikstejpa koji će sadržati sve pesme sa Tropic of Cancer izdanja. Lepota ovog benda je što vam plaža i nije potrebna. Samo noćna vožnja, da. Svetla grada, dobra ekipa i put ka nekom zapuštenom parkingu. Seks na zapuštenom parkingu je neizbežan kažete? Work Drugs su se pobrinuli i za to. Golden Sombrero udara na pravo mesto svojom melodičnošću, romantičnim i senzualnim vokalima, ali i odgovarajućim ritomom. Third Wave zavodi. Ako niste tip koji je za priču, Sunset Junction će neprijatnu tišinu učiniti najprirodnijom na svetu. A povratak kući... nadam se da će vam za to biti potrebno malo više od jednog mikstejpa. Ali ne zaboravite da tada pustite Curious Serge. Noć će biti vaša. 

7.4

3 comments:

  1. Najlepse od svega su tvoje reviews. Kako posle ovoga ne poslusati Work Drugs?

    ReplyDelete
  2. obrada od adele je fantastična, poslušaj ako nisi. a tropic of cancer je već postao ozbiljan kandidat za izdanje godine.

    ReplyDelete
  3. Sada preslušavam, it really is something. :)

    ReplyDelete